Navigácia

  • Sme hrdí Slováci

    Od 6. -10. 2. 2023 sme sa v MŠ venovali SLOVENSKU. Dozvedeli sme sa, aké je naše hlavné mesto, štátne symboly, prešli sme sa od Tatier k Dunaju, ochutnali tradičné slovenské jedlá, spoznali slovenské remeslá, uplietli sme košík s pánom košikárom, navštívili p. stolára a maľovali ako prvá slovenská maliarka Želmíra Duchajová Švehlová.

  • Povolania v MŠ

    V našej MŠ sme sa už dozvedeli nové informácie o mnohých povolaniach. Naše šikovné pani učiteľky pre deti pripravili skutočne zážitkový týždeň. Zo srdca ďakujeme nielen im, ale aj mnohým ľuďom, ktorí boli ochotní deťom porozprávať a ukázať svoje povolanie - p. starostovi, p. poštárke, p. výpravcovi, pánom farárom, p. kuchárkam, p. krajčírke, p. školníkovi, p. K. Melišíkovej (Sýkorovej)…

  • Prváci na návšteve predškolákov

    Prváci z našej základnej školy navštívili predškolákov v materskej škole. Spoločne sa zabávali na oslave PIPPI DLHEJ PANČUCHY a pochutnali si na horúcej čokoláde,ktorú pre kamarátov zo ZŠ pripravili SLNIEČKA z MŠ.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Na celom Slovensku sa už piaty rok s koncom mesiaca november spája aj výzva plná lásky, radosti, potešenia a zadosťučinenia KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

    Ďakujeme Vám milí rodičia, žiaci, že ste sa aj tento rok, v tejto neľahkej dobe rozhodli "bohato" obdarovať seniorov (babičky a deduškov) a spríjemniť im tak krásny čas Vianoc.

  • Mikuláš v základnej škole

    Naši deviataci majú "obrovské" známosti a prehovorili Mikuláša s jeho anjelskou partiou, aby prišli obdarovať našich žiakov v škole. O tejto milej návšteve sa dozvedeli aj čerti, ktorí nám tu narobili trooošku rozruch a parádne sa načertili - rozčertili.

  • Mikuláš v materskej škole

    Múdry Mikuláš so svojou asistentkou z radov anjelov zavítal do našej materskej školy. Čertov vraj treba nebolo, pretože všetky deti u nás nadmieru poslúchajú.

  • KÝČERSKÉHO SPIEVANKY 2022

    Poslaním súťaže bolo - je motivovať žiakov ZŠ a SŠ k spoznávaniu poetickej tvorby s duchovnou tematikou a podnietiť ich k rozvíjaniu duchovných, konzervatívnych a vlasteneckých hodnôt.

    Miesto konania: Dom histórie, Lazy pod Makytou, 27. novembra 2022

    Výsledky (umiestnenia našich žiakov):

    1. kategória: 1. miesto: Adela Kubová (1. ročník), 2. miesto: Adam Žilinka (2. ročník),

    2. kategória: 1. miesto: Adam Kuchta (4. ročník),

    3. kategória: 3. miesto: Ema Litviková (6. ročník),

    4. kategória: 3. miesto: Ivana Kuchtová (7. ročník).

    Súťažiaci boli odmenení pamätnými listami, krásnymi diplomami a vecnými cenami.

    Obrovská vďaka patrí organizátorom súťaže, sponzorom a hlavne všetkým zúčastneným recitátorom.

     

  • Naše Lazy

    "Keď ti je jasné, že na Lazoch je krásne." 

  • Jeseň v materskej škole, Vesmír zvesela, Výlet na Lúky, Šarkaniáda

    V našej materskej škole bolo na jeseň veeeľmi tvorivo a veselo.

  • Fotodokumentácia - Oslavy 50. výročia našej základnej školy

    V sobotu 10. septembra 2022 sme si v priestoroch areálu školy pripomenuli 

     50. VÝROČIE ZALOŽENIA ZÁKLADNEJ ŠKOLY V LAZOCH POD MAKYTOU (1972/1973 – 2022/2023).

    Počas kultúrneho programu prebiehali sprievodné atrakcie pre deti mladšie, staršie, ale aj dospelých. 

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tejto krásnej akcie.

  • Divadelné predstavenie Snehulienka

    Dňa 15. novembra 2022  navštívili žiaci 1. až 5. ročníka našej ZŠ Bábkové divadlo v Žiline. Divadelné predstavenie Snehulienka ich veľmi  zaujalo, o čom svedčilo nadšenie a úsmev na ich tváričkách. Tak, ako to už v rozprávkach býva zvykom, aj táto vtipná divadelná hra dokázala žiakom, že dobro víťazí nad zlom. V divadelnom predstavení účinkovala aj známa slovenská herečka Juliána Hamranová, ktorá sa so žiakmi po predstavení rada odfotografovala.

  • Púchov v dejinách - prednáška

    21. októbra 2022 žiakov 2. stupňa slovenský historik Mgr. Pavol Makyna, PhD. oboznámil o "Dejinách Púchova". Dozvedeli sme sa veľmi zaujímavé fakty o polohe, osídľovaní, najstarších dejinách tejto oblasti. S postupom času sme sa preplavili až k dejinám 20. a 21.storočia. Svoj priestor neskôr dostali aj žiaci, ktorí mali veľa podnetných otázok.

  • Zber papiera 16.-21.9. 2022

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    zber papiera v našej škole bude prebiehať v dňoch 16. septembra (piatok) až 21. septembra (streda) 2022 - okrem soboty a nedele.

    Váženie pri kontajneri od 10.15 - 11.00 hod., od 15.45 - 17.00 hod.

    Papier nesmie byť v kartónových krabiciach. Kartón nezbierame! Odstrániť tvrdé väzby a fólie.

     

    Ďakujeme, že aj týmto spôsobom podporíte našu školu.

     

  • Začiatok školského roka 2022/2023

    Milí naši žiaci, deti, rodičia. Neviem, či o tom viete tiež, ale "ŠKOLA UŽ ZASE VOLÁ". 

    Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bude 5. septembra 2022 (pondelok) o 8.00 hodine.

    V prípade pekného počasia sa stretneme vonku na detskom ihrisku, ak bude pršať tak v priestoroch chodby našej základnej školy.

     

    Tešíme sa na Vás!

  • Oslavy 50. výročia založenia základnej školy

    Dňa 10. septembra 2022 (sobota) sa od 12:00 hod. v priestoroch areálu školy uskutoční

    OSLAVA 50. VÝROČIA ZALOŽENIA ZÁKLADNEJ ŠKOLY V LAZOCH POD MAKYTOU (1972/1973 – 2022/2023).

    Počas kultúrneho programu budú prebiehať aj sprievodné atrakcie pre deti mladšie, staršie, ale aj dospelých. Veríme, že sa všetci dobre zabavíme a zaspomíname si na doby dávno-minulé, ale nášmu srdcu blízke.

     

    Všetci ste srdečne vítaní, tešíme sa na Vás!

     

  • Informácie k dotácii na stravu detí a daňovému bonusu na dieťa od 01.07.2022 

    Rodičia predškolákov v MŠ a žiakov v ZŠ Lazy pod Makytou!

    1.    Zvýhodnený daňový bonus na dieťa - ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku – 70 €/ mesiac 
    Môžete si uplatniť iba jednu možnosť – len zvýhodnený daňový bonus na dieťa / len dotáciu na stravu na dieťa!  Nesmie byť súbeh týchto dvoch možností (trestno-právne dôsledky + povinnosť vrátiť všetky finančné príspevky)!
    2.    Daňový bonus na dieťa - ktoré dovŕšilo 15 rokov veku – 40 €/ mesiac – môžete uplatniť súčasne aj dotáciu na stravu na dieťa!

    Dotácia na stravu pre deti od 01.09.2022 do 31.12.2022 – v sume 1,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ (len predškoláci) alebo vyučovania v ZŠ a odobralo stravu. Na uplatnenie je potrebné Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti (ďalej len „Čestné vyhlásenie“), ktoré môžete doniesť podpísané na Obecný úrad v Lazoch pod Makytou do 02.08.2022.

    Kontakt: Zuzana Furová, 042/4681 941, ekonom@lazypodmakytou.sk

    Zamestnaný rodič
    Zamestnaný rodič – na kratší úväzok SZČO    
    -       najvýhodnejšie je uplatniť daňový bonus v zamestnaní!!!
    -    ak jeden z rodičov uplatňuje daňový bonus na dieťa – nedáva Čestné vyhlásenie! 

    Nezamestnaní rodičia
    Rodičia poberajúci dôchodky

    -    má nárok na dotáciu na stravu na dieťa  a donesie Čestné vyhlásenie!

    Cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.pdf 

    Rodičia v hmotnej núdzi
    Rodičia v životnom minime    

    -    má nárok na dotáciu na stravu na dieťa  a 
    a)    donesie Čestné vyhlásenie! a
    b)    prinesie Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (preráta Úrad práce na základe potvrdení o príjme) alebo 
    c)    prinesie Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (preráta Úrad práce na základe potvrdení o príjme).


    Podrobné informácie na stránke:
    https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby/zmeny-v-dotaciach-na-stravu-od-01.07.2022-a-pri-predkladani-podkladov-na-poskytnutie-dotacie-od-01.09.2022-do-31.12.2022.html?page_id=1196755

    https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/socialne-veci/pomoc-v-hmotnej-nudzi-a-statne-socialne-davky/dotacie-pre-deti-na-stravu-a-skolske-potreby.html?page_id=964373

  • Testovanie 5 - 2022

    Veľmi by som chcel pochváliť žiakov 5. ročníka našej základnej školy s materskou školou, ktorí v celoslovenskom testovaní (Testovanie 5 - 2022) z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra dosiahli krásne výsledky. Priemer v predmete MATEMATIKA bol za triedu 73,34%, v predmete SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA83,32%. Taktiež veľmi pekne ďakujem vyučujúcim pedagógom a zodpovedným rodičom, ktorí majú na tomto výsledku obrovský podiel.

  • Úspechy v Biologickej olympiáde

    Tento školský rok sa mimoriadne darilo našim šikovným žiačkam v okresných kolách Biologickej olympiády.

    V okresnom kole Biologickej olympiády, kategória D (kde spolu súťažia žiaci a žiačky 6. a 7. ročníka) sa umiestnila na 1. mieste žiačka 6. ročníka IVANA KUCHTOVÁ. Pekné 7. miesto obsadila žiačka 7. ročníka KATARÍNA TANUŠKOVÁ.

    V okresnom kole Biologickej olympiády, kategória C (kde spolu súťažia žiaci a žiačky 8. a 9. ročníka) sa umiestnila na 3. mieste žiačka 8. ročníka ADELA VRANÍKOVÁ. Veľmi pekné 4. miesto získala žiačka 9. ročníky KARIN KNIEŽOVÁ.

    Veľmi chválim obe naše medailistky, pretože sa dokázali vo svojom voľnom čase doučiť učivo biológie vyšších ročníkov a zdolať staršie žiačky základných škôl okresu Púchov.

  • DOBŠINSKÉHO ROZPRÁVKOVO

    Dňa 9. júna 2022 sa v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici konalo slávnostné vyhodnotenie súťaže DOBŠINSKÉHO ROZPRÁVKOVO. V literárnej časti boli ocenené práce našich žiačok:

    Antónia Janáčová (7. ročník) - Kráľovič a Jasmína,

    Ivana Kuchtová (6. ročník) - Pyšný páv,

    Simona Mikušová (4. ročník) - Hrášok.

    Výstavu výtvarných a literárnych prác v Považskom osvetovom stredisku, medzi ktorými sú aj diela našich žiakov si môžete pozrieť do 30. júna 2022.

     

  • Medzinárodný deň detí

    Dňa 3. júna 2022 naši žiaci zo základnej školy a deti z materskej školy oslávili svoj sviatok. Radosť a úsmev im navodili viaceré atrakcie, ktoré sme si pre nich pripravili - ooobrovský šmýkací hrad, skákací hrad, výcvik psov viacerých plemien (pani Babejová s dcérou), aktivity nášho DHZ Dubková, súťaže pod vedením žiakov 9. ročníka a ich triednej pani učiteľky Janky. Poďakovať by sme chceli aj p. Valáškovi a "Kaviarni u Trúda" za maškrty pre deti, ďalšie sladkosti zaobstaralo Združenie rodičov pri ZŠ s MŠ. Veľká vďaka patrí taktiež obecnému úradu a pánu starostovi za zabezpečenie už spomínaných atrakcií.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Lazy pod Makytou
    020 55 Lazy pod Makytou 148


    IČO : 36129771
    DIČ : 2021672642
  • Základná škola :
    042/4681949
    042/4681985
    0911 983 955
    Materská škola , Jedáleň :
    042/4681180


    Zriaďovateľ školy : Obec Lazy pod Makytou

    Starosta obce : Ing. Ján Mičega
    Adresa : Obec Lazy pod Makytou ,
    02055 Lazy pod Makytou 157
    IČO : 00317446
    Telefón : 042/4681932
    Fax : 042/4681932
    E - mail : obeclazypodmakytou@stonline.sk


Fotogaléria